• Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle
  • YouTube - Black Circle

Video by: Marco Lombardini

Sky Eyes, Multi-Functional Building.

For the Iceland Northern Lights Rooms architecture competition.

 

location: Iceland, Lake Myvatn

 

 

One of the biggest challenges in the development of this concept has been to see how to create a building that is in complete harmony with its environment and at the same time sustainable from an environmental point of view. The intention has thus been to create a building that offers both the greatest possible amenities for its guests and visitors while maintaining and respecting the majority of the different natural aspects of its surrounding landscape

1/1

Another project’s intention is to simulate rolling landscape of the park by rising up the superficies. Three points in Golden Gate Park twirl and rise up, creating a waving landmark to host various functions and redefine the relationship between the dynamic interior and the outside of the building. To guide the light pass in, the surface has been sliced by a sequence of several lines which imitate spatial equalizer generating a series of ribbons establishing their roots in the ground. These roots veil the boundary between artificial and natural. These ribbons (stripes) create fluid spaces to wrap up the musicians and spectators. The project’s form, series of ribbons combined by internal structure, turns the accords of music harmonies into architectural spaces in which audience experiences the performance of classic and contemporary music.

The design of the music hall magnifies the pleasure of music through the balance of form and structure.

Ribbons go through the stage and wrap around the audience, breathing in an alternate rhythm of expansion and contraction to let the optimum illumination of the auditorium and leading audience’s eye to the center of the stage.

These three principal functions (entrance together with comfort area, educational spaces and concert hall) wrapped in stripes are connected through a central fulcrum in which visitors experience the space fluidly.

These bands more than letting light in spread nature inside the building and at the same time, occlude the view toward the street with the purpose of creating a dynamic view of the outside from inside the auditorium.

Site Map

Highlights

  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle
  • YouTube - Black Circle
0

February 28, 2018

Our new jewelry collection will be online soon!

November 25, 2017

Video exhibition of San Francisco House of Music in Pisa Biennal of Architecture

In collaboration with Associazione LP 

Please reload